Четверг, 6. августа Aisma, Askolds

Минфин: в первом полугодии план налоговых поступлений не выполнен на 9,3%

Минфин: в первом полугодии план налоговых поступлений не выполнен на 9,3%
Foto: LETA
29.07.2020 17:58

LETA

В первом полугодии план налоговых поступлений государственного бюджета не был выполнен на 426,6 млн евро или 9,3%, сообщили агентству ЛЕТА в Министерстве финансов.

Поступления совокупного бюджета составили 5,52 млрд евро, расходы — 5,66 млрд евро.

Минфин указывает, что отставание от плана было по всем крупнейшим группам налогов. Исключение составляет подоходный налог с населения, поступления по которому на 35,3 млн евро или 4,4% превысили план, что связано с перевыполнением плана в первые два месяца года.

На 196,4 млн евро не выполнен план по НДС, на 102,9 млн евро — по социальным взносам, на 84,1 млн евро — по акцизному налогу, на 42,7 млн евро — по налогу на прибыль предприятий, на 22,9 млн евро — по налогу на недвижимость. Резко уменьшились по сравнению с прошлым годом поступления налога на лотереи и азартные игры — на 8,4 млн евро или 33,9%

Минфин отмечает, что на объем налоговых поступлений в этом году влияет не только уменьшение экономической активности, но и продление срока уплаты налогов, которое правительство утвердило как одну из мер поддержки в период пандемии.

Налоговые поступления в первом полугодии уменьшились не только в сферах, тяжелее всего затронутых кризисом (транспорт, услуги гостеприимства), но и, например, в строительстве. Выросли налоговые поступления в отрасли ИКТ и в медицине.

Дефицит государственного бюджета в первом полугодии составлял 232,8 млн евро, а в бюджете самоуправлений был излишек в размере 101,4 млн евро.

2 komentāri

2020-07-30 13:31

если что возьмём кредит !: пабрикс вон уже планирует американские войска из германии разместить в латвии за наш счёт !!! и ему это не мешает !!!

1/500

Liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Uzmanību!

Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Distances līgums

Seko mums

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz