Четверг, 3. декабря Raita, Jogita, Evija

Жители Латвии отдыхают у телевизора, спорт их не интересует

Жители Латвии отдыхают у телевизора, спорт их не интересует
Foto: Руслан Шульга
08.08.2014 16:35

rus.delfi.lv

Atslēgvārdi

Половина жителей Латвии ведут малоподвижный образ жизни, отдыхая у телевизора или с книгой, сообщает Центр профилактики и контроля заболеваний.По данным учреждения, 150 минут на физическую активность выделяют только 15% населения в возрасте от 15 до 64 лет. Зато 49% отдыхают у телевизора или с книгой в руках.

В связи с этим центр выложил на своем сайте «пирамиду физической активности» — памятку о том, насколько важен физически активный образ жизни.

В основе ежедневной активности должны быть прогулки, уборка и другие повседневные действия, связанные с физической нагрузкой. Как минимум 150 минут в неделю нужно выделять на спорт. Дважды в неделю следует делать силовые упражнения и тренировать растяжку.

Следует добавить, что избыточный вес имеется у 49% жителей. Причем проблема усугубляется с возрастом. Например, после 55 лет лишний вес встречается у 73% населения. Первые признаки ожирения встречаются у 13% детей в возрасте до семи лет. В группе от 15 до 24 лет это актуально для 23% мальчиков и 14% девочек.

3 komentāri

2014-08-08 23:01

фигвам: Пол страны ипётся в поте лица чтоб заработать денег , какой там спорт, а толтожопые сидельцы в кабинетах ведут статистику глядя друг на друга

2014-08-09 00:40

Хех: Смешно))

2014-08-09 09:02

житель: я бы с удовольствием проводил время на природе, но моей пенсии хватает лишь на оплату коммунальных услуг и покупку продуктов, чтобы не умереть с голоду

1/500

Liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Uzmanību!

Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Šobrīd aktuāli

Seko mums

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz